Lézerhatás


Gyógyító hatás


A lézerfény gyorsítja a bőr egyéb betegségeinek gyógyulását (herpesz, hámsérülések, bőrgyulladások, ekcéma). 

Segíti a sejtek megújulását, erősíti a bőr immunrendszerét. 

Csillapítja a viszketést, gyulladást és a fájdalmat.

Javítja a rosaceas bőr állapotát.

Öregedés ellen


Lassítja a bőr öregedésének látható jeleit, finomítja a meglévő ráncokat, regenerálja a bőrt. 

Serkenti a bőr kollagén és elasztin termelését, javítja a bőr feszességét, rugalmasságát.

Csökkenti a ráncok megjelenését.

Halványítja a pigment foltokat (máj- és öregedési foltok...).

Fiatalodás


Az arc kontúrja megemelkedik, izomtónus javul. Javítja a bőr tónusát, textúráját

Segíti a bőrápoló kozmetikumok felszívódását a bőrbe, fokozza hatékonyságukat.

A pattanások, aknék gyorsabban és hegmentesen gyógyulnak. A régi meglévő hegek is halványulnak.

Exage hatás


Csodás összetevők

Kozmetikumaink kiemelkedően magas stabilizált oxigént, béta-glükánt, peptideket, és orchidea őssejt kivonatottartalmaznak. A bennük található növényi olajok, kivonatok, cukrok táplálják a bőrt, biztosítják a működéséhez szükséges alapanyagokat és ápoló-védő hatást nyújtanak. Termékeink natur összetételűek, nem irritálnak.

Gyógyító hatás

A kozmetikumok kifejlesztésekor a legfőbb szempont a klinikailag bizonyított lágylézer erejének a kihasználása volt. A készítményeink ezért a szépség mellett az egészséget is támogatják. Olyan bőrporoblémákra is hatékonyan használhatóak, mint például a rozacea, az ekcéma, a herpesz. 

Fényterápiás készítmény

Hatása lágylézerkészülék használatával kiegészítve többszörösére nő. Minden kozmetikai fényterápiával kompatibilis és hatásnövelő. A bőr saját élettani folyamatait támogatva eredményei megközelíthetik a kisebb plasztikai beavatkozásokét.

Az Exage Laser Beauty System-el elérhető eredmények:

 • Ránctalanabb, feszesebb, kisimult, foltmentes, egységesebb, egészségesebb, ragyogóbb, puhább bőr
 • Bizonyos betegségek: ekcéma, pszoriazis, dermatitisz, övsömör, herpesz enyhülnek, elmúlnak, olyanok is, amelyeket az orvosok nem tudtak kezelni
 • A bőr ellenállása nő a környezeti hatásokkal szemben
 • Több éves hegek állapota, látványa javul
 • A striák elhalványodnak
 • Bármilyen seb, sérülés (égés, fagyás, fekély, vágás, stb,) gyorsan gyógyul
 • Az immunrendszer erősödik

Öregedés


A ráncok kialakulásának oka a bőr sejtjeinek öregedése az életkor és a napsugárzás okozta károk miatt. Ezeket a negatív folyamatokat nagyjából 25 éves korunkig testünk, bőrünk ellensúlyozza új sejtek és más bőralkotók termelésével. Amikor a folyamatos épülő és lebontó folyamatok egyensúlya megbomlik, és a sejtek "nem győzik" a leépülő hatást ellensúlyozni, akkor indul be a bőr feszességének csökkenése és a ráncosodás.

Az ödémát a kötőszövetekben felgyülemlett nyirokfolyadék okozza. Amikor valamilyen oknál fogva a nyirokerek nem vezetik el megfelelően a folyadékot, akkor a pangó folyadék az arcon püffedést okoz. Ez azokon a területeken látható jobban, ahol nincs közvetlenül csont a bőr alatt, például a szemüregnél. A legtöbbször nem betegség okozza a tüneteket, hanem jellemzően idősebb korban a pihenés, mozdulatlanság, mikor a nyirokrendszer keringése lelassul, de lehet egyéni hajlam, túl sok alkohol, allergia, stb. Ha az ödéma állandósul, a bőr előbb utóbb kinyúlik, és mivel ilyenkor a toxinok, salakanyagok felgyűlnek, a sejtek rosszabbul működnek és gyorsul az öregedés.

Hogyan működik az EXAGE rendszer?

A lézerfénnyel megvilágítva emeljük a sejtek energiaszintjét, a kozmetikumokkal pótoljuk a hiányzó anyagokat, és képesek vagyunk biológiai információkkal rábírni a szervezetet, hogy javítsa ki saját hibáit. Tartós használattal:

- A mély barázdák enyhülnek még a folyamatos mimikának kitett helyeken is, azaz a szem körüli ráncok, a szemöldökök közötti mérges ránc, a homlok ráncai.

- A kisebb ráncok akár el is tűnnek.

- A megereszkedés csökken. Érezhetően feszesebbé válik a bőr, amit különösen a toka és állcsont alatti részen valamint a szemhéjakon lehet megfigyelni.

- A szemek körülötti terület frissebb, fiatalabb lesz, az ödéma, karikák, sötét elszíneződés enyhülnek.

- A bőr ellenállóbb lesz a környezeti hatásokkal és az öregedés jeleivel szemben.

- Az érzékenység csökken.

- A korral kialakuló értágulatok állapota látványosan javul.

- Az időskori és hormonális működésből származó barna elszíneződések, pigmentfoltok javulnak.

Már egyetlen kezelés alkalmával is megindul a bőr fiatalodása, de látható és tartós eredményhez többszöri használat szükséges. 

Otthoni használat:

Napi 25 percet szánjunk az EXAGE rítusra, kúraszerűen. Egy hónapos használat már fantasztikus eredményeket hoz. A tartós, fiatalos megjelenés érdekében javasolt évszakváltásonként az egy hónapos kezelés. De természetesen az ennél rövidebb vagy ritkább használatnak is jól látható szépülés és egészségesebb bőr lesz a hatása.

Kezelési protokoll:

Először fújjuk be az O4 OXI-ELIXIR-rel a bőrt, ez biztosítja a sejtek működéséhez szükséges szöveti oxigént, hagyjuk kicsit beszívódni, majd kenjük fel vékonyan az EXAGE ESSENTIAL LUX GEL-t. Az arcunkon kívül a nyakat, dekoltázst és kézfejet is kezelhetjük. Beszívódás után kenjük fel az EXAGE HYDRA LUX CREAM-et, a gua-sha kővel masszírozzuk át az arcot különös tekintettel a kritikus pontokra, majd a lézert a bőrre helyezve lassan húzzuk bentről kifelé, azaz az orr környékétől a haj irányába felfelé és oldalra a készüléket. Ez a technika a gua-sha köves masszázsra is megfelelő. A nagy ráncoknál, foltoknál, ereknél, vagy láthatóan megnyúlt területeken tartsuk a lézert 15-20 másodpercig.

A kezelés időszaka alatt semmilyen extra fényvédelem nem szükséges.

Pigmentfoltok


Milyen foltok esetén eredményes a lézerkezelés?

 • időskori és napkárosodás okozta pigmentfoltok
 • emésztőrendszeri és hormonális eredetű barnás elszíneződések

Utóbbiak esetében a barna foltok kezelése csak a tünetek kezelését jelenti. Az okok megszüntetése esetén lesz csak tartós hatása az EXAGE kezelésnek.

Mi szükséges a kezeléshez?

EXAGE Biohacking Gel

Safe Laser 500 Infra vagy Safe Laser 1800 Infra

A kezelés menete:

A megtisztított arcbőrre vékony rétegben kenjük fel a gélt, majd helyezzük rá a bőrre lézer lencséjét. Pontonként 20-30 másodpercig tartsuk a lézert, majd arrébb helyezzük. Kritikus területeken egy ponton 1 percig kezelünk. Az anyajegyekre nem világítunk!

Tippek:

40 év fölött, vékony, zsírhiányos bőrnél a gél után kenjük be az arcot, dekoltázst az EXAGE Hydra Lux krémjével, utána kezeljük a lézerkészülékkel. Ez óvja a bőrt a mindennapos lézerhasználat enyhén szárító hatásától. Sokkal hidratáltabb, puhább és ránctalanabb lesz az arcunk, dekoltázsunk, kézfejünk.

Kezelés ideje:

naponta 20-25 perc kezelés 5-6 héten keresztül

Várható eredmény:

A halványabb pigmentfoltok eltűnhetnek, az erősebbek jelentősen halványulhatnak. Sokkal egységesebb, homogénebb lesz a bőrkép. A bőrszerkezet újrastruktúrálódása miatt fiatalabb, feszesebb, ránctalanabb lesz a megjelenésünk.

Miért alakulnak ki a foltok, hogyan előzhetjük meg őket?

A napnak kitett területeken megjelenő szürke-barna-fekete foltok kialakulásának oka sokféle lehet, genetikai hajlamtól mechanikai irritációig, fényérzékenyítő gyógyszerektől a hormonális hatásokig. A közös bennük, hogy mindegyiknek rosszat tesz a napsugárzás. Sötétíti és egyre makacsabbá teszi a foltokat.

A májfolt oka leggyakrabban a bőr legfelső rétegében, az epidermisben felhalmozódó melanin. Ez a bőr festékanyaga, melyet a festéktermelő sejtek állítanak elő, és szemcsék formájában tárolódnak a sejtekben. Ha túl sok festék gyűlik fel egy helyen, ott barna folt keletkezik. Az anyajegy típusú elváltozások kivételével (különböző naevusok) minden pigmentfelhalmozódással járó folt enyhíthető vagy el is tüntethető az EXAGE kezeléssel.

Hogyan hat a foltokra a lágylézer és az EXAGE Biohacking Gél?

A lézerfénnyel megvilágítva emeljük a sejtek energiaszintjét, a kozmetikumokkal pótoljuk a hiányzó anyagokat, és képesek vagyunk biológiai információkkal rábírni a szervezetet, hogy javítsa saját hibáit. Az aktívvá váló sejtek képesek -a napi működés biztosításán túl- a sejtekben és a sejtközötti térben felhalmozódó felesleges anyagokat, salakanyagokat elbontani, így a melaninszemcséket is, majd az anyagcsere rendszeren keresztül azok kiürülnek a szervezetből.

Mire jó még az EXAGE kezelés ?

- A mély barázdák enyhülnek még a folyamatos mimikának kitett helyeken is, azaz a szem körüli ráncok, a szemöldökök közötti mérges ránc, a homlok ráncai.

- A kisebb ráncok akár el is tűnnek.

- A megereszkedés csökken. Érezhetően feszesebbé válik a bőr, amit különösen a toka és állcsont alatti részen valamint a szemhéjakon lehet megfigyelni.

- A bőr ellenállóbb lesz a környezeti hatásokkal és az öregedés jeleivel szemben.

- Az érzékenység csökken.

- A korral kialakuló értágulatok állapota látványosan javul.

Már egyetlen kezelés alkalmával is megindul a bőr állapotának javulása, de látható és tartós eredményhez többszöri használat szükséges. 

Ha a legjobb eredményt szeretnéd elérni, alkalmazd a teljes EXAGE protokollt!

- Először fújjuk be az O4 OXI-ELIXIR-rel a bőrt, ez biztosítja a sejtek számára szükséges szöveti oxigént, hagyjuk kicsit beszívódni,

- majd kenjük fel vékonyan az EXAGE ESSENTIAL LUX GEL-t. Az arcunkon kívül a nyakat, dekoltázst és kézfejet is kezelhetjük.

- Harmadikként kenjük be magunkat az EXAGE HYDRA LUX CREAM-mel.

- A lézert a bőrre helyezve lassan húzzuk bentről kifelé, azaz az orr környékétől a haj irányába felfelé és oldalra a készüléket. A jelentősebb foltokon vagy más bőrhibákon tartsuk a lézert 15-20 másodpercig.

A kezelés időszaka alatt semmilyen extra fényvédelem nem szükséges.

Rozacea

BŐRÁPOLÁSI TANÁCS:

extra érzékenység, ekcéma, pszoriázis, vagy bármilyen dermatitis esetén hasonlóan kell kezelnünk a bőrt

Mik a rozacea tünetei?

 • kezdeti szakaszban: gyakori, korábban nem tapasztalható kipirosodás mozgás, csípős ételek, hőmérsékletváltozás hatására (Rosacea erythematosa)
 • következő szakaszban: állandósuló piros foltok elsősorban az orron, az orr melletti függőleges vonalban, az arc alján, az állon. Jellemzően szimmetrikus megjelenésűek mindkét arcfélen, de előfordul, hogy egyik oldalon kiterjedtebb a pirosság, vagy más helyre esik. Ide sorolható tünet, amikor hajszálerek válnak láthatóvá az arcon, elsősorban az orrszárnyaknál. (Rosacea teleangiectatica)
 • piros foltok, melyeken apró piros göbcsék, vagy kis, gennyes, pattanásszerű dudorok is találhatók elszórtan. A terület érzékeny, feszülhet, fájhat. Olykor a bőrfelszín érdessé válik és hajszálerekkel szabdalt. (Rosacea papulopustulosa)
 • férfiak esetében a rézvörös, göbcsés orr, mely növekedni látszik. (Rosacea rhinophima)
 • legsúlyosabb esetben: a gyulladt csomók összefolynak, a faggyúmirigyek elburjánzanak, a felhám megvastagszik, miközben nagyon sérülékennyé is válik. (Rosacea conglobata)

A kezelés a rosacea összes stádiumában alkalmazható.

Mi szükséges a kezeléshez?

 • EXAGE Biohacking Gel
 • EXAGE Hydra Lux Cream
 • Safe Laser 150 kozmetikai kezelőfejjel
 • vagy Safe Laser 500 Infra

A kezelés menete:

A langyos vízzel vagy kókuszolajos-, olivaolajos vízzel óvatosan megtisztított arcbőrre vékony rétegben kenjük fel a Biohacking gélt, majd szintén nagyon vékonyan a Hydra Lux Cream-et. Amennyiben a bőrfelszín frissen sebes, felmaródáshoz hasonló, akkor a gélt ne alkalmazzuk! A lézert helyezzük a bőrre és a 150-es lézer esetén pontonként 40-50 másodpercig, 500-as lézer esetén 15-25 másodpercig tartsuk, majd arrébb helyezzük. Így kezeljük végig az egész arcot. Az anyajegyekre nem világítunk!

Enyhébb esetben minden nap, súlyosabb esetben, vagy ha másnapig tartó erősebb kipirosodást tapasztalunk akkor csak minden második nap kezeljük magunkat.

Tippek:

Nagyon fontos bőrünk védelme

 • az UV sugárzástól
 • széltől, melegtől, hidegtől
 • csípős, erősen fűszeres ételek fogyasztásától
 • kiszáradástól

Kizárólag érzékeny bőrre való kozmetikumokat használjunk, de leginkább abból is csak maximum 2 félét!

Mi a rozacea? Miért alakul ki?

A rosacea egy értágulatos, gyulladásos bőrbetegség. A bőr működése megváltozik, a benne lejátszódó élettani folyamatok romlanak. A rosacea / couperosa kezdetben csak esztétikai problémát jelent, később jelentősen meggyengül a bőr védekező képessége is.
A rozacea általában szimmetrikusan jelentkezik az arc két oldalán. Megjelenhetnek piros, húzódó, égő területek az orcákon, orrtőnél, állon, sokszor kis értágulatok kíséretében, de van, hogy a hajszálerek láthatók csak állandóan, és a kipirosodás csak időleges, bár gyakori. Az erek tartósan kitágulnak, szerkezetük sérül és képtelenné válnak az összehúzódásra. A rossz működés miatt a bőr felülete érdessé válik, száraznak tűnik.

A betegségnek kezeletlenül több, egyre romló fokozata van. Megjelenik a faggyútúltermelés, az állandósult foltos pirosságban göbök jelennek meg. A bőr elvékonyodik, akár vérezhet is. Egyre több a gennyes csomó, és szövetszaporulat, főleg az orron.

Kialakulásában szerepet játszó tényezők:

 • örökletes tényezők
 • hormonális változások, különösen menopauza idején
 • gyomor-bélrendszeri betegségek, gyógyszerek hatása, étkezés
 • demodex atkák elszaporodása
 • külső környezeti hatások
 • rossz kozmetikumok, tisztítószerek, vegyszerek
 • pszichés tényezők, kiemelten a stressz, amelyek rontják a rozacea állapotát

A rosacea kialakulása 30-40%-ban genetikus háttérre vezethető vissza. Jellemzően 35 éves kor után jelentkezik, elsősorban a nőknél. Sokszor a menopauza időszaka is kritikus lehet. Alapja egy érbeidegződési zavar, ami gyengülő keringést, a sejtek anyagcsere zavarát hozza magával. A felgyűlő salakanyagok, a romló sejtműködés gyulladást okoz. A gyulladás pedig kedvez a faggyúmirigyek körül élő Demodex folliculorum atka elszaporodásának, ami tovább súlyosbítja a gyulladást. A kitáguló erek környezetében nagyobb a vízvesztesége a bőrnek, ami kiszáradáshoz is vezet. Ezek a tünetek együtt a bőr működésének és stabil védekezőképességének teljes felborulását jelentik. A stressz mindig tovább ront a helyzeten, az érzékeny lelkiállapotú emberek gyakrabban szenvednek rosaceától.

Hogyan segít az EXAGE rendszer?

A lágylézerfény három alapvető hatása a gyulladáscsökkentés, a fájdalomcsillapítás és a biostimuláció, azaz a sejtek működésének javítása, élénkítése. Ez pedig a sérült, beteg szövetek, szervek regenerációjához vezet. A lézerfénnyel megvilágítva emeljük a sejtek energiaszintjét, javul a sejtlégzés, a hibás sejtek helyett egészséges újak jönnek létre. A kozmetikumokkal pótoljuk a sejtek számára szükséges anyagokat, a szöveti alkotókat (pl.hyaluronsav és fehérjék), gyulladáscsökkentő és ápoló összetevőkkel segítjük a gyógyulást, és képesek vagyunk biológiai információkkal rábírni a szervezetet, hogy javítsa saját hibáit. Az O4 OXI-ELIXIR könnyű permettel csökkentjük a demodex atkák számát és plusz oxigént is biztosítunk. A lézer és a kozmetikumok összedolgoznak, szinergiában, tehát egymás hatását erősítve képesek szinte tünetmentessé tenni a rozaceás bőrt. A kialakulás okait is fajtától függően képesek gyógyítani.

Emellett a kezelés hatására:

 • A mély barázdák enyhülnek még a folyamatos mimikának kitett helyeken is, azaz a szem körüli ráncok, a szemöldökök közötti mérges ránc, a homlok ráncai.
 • A kisebb ráncok akár el is tűnnek.
 • A megereszkedés csökken. Érezhetően feszesebbé válik a bőr, amit különösen a toka és állcsont alatti részen valamint a szemhéjakon lehet megfigyelni.
 • A bőr ellenállóbb lesz a környezeti hatásokkal és az öregedés jeleivel szemben.
 • Az érzékenység csökken.

Már egyetlen kezelés alkalmával is megindul a bőr állapotának javulása, de látható és tartós eredményhez többszöri használat szükséges. 

Aknés bőr


Milyen eredetű pattanások esetén eredményes a lézerkezelés?

 • hormonális acne: elsősorban tinédzserkorban, terhességkor, fogamzásgátló szedésének befejezésekor alakulnak ki
 • acne medicamentosa: gyógyszeres készítmények miatt kialakuló pattanások
 • acne venenata: : munkahelyi vagy kontakt akné, amelyet forróság, por, kátrány, olajjal való munka okoz, eseteg műszálas ruhában történő izzadás, vagy nem jó kozmetikumok
 • emésztési problémákból eredő acne-k

Mekkora gyulladás esetén szabad használni az EXAGE kezelést?

mitesszerek esetén: ezek lehetnek fekete vagy fehér fejű comedok (szaknyelven) (acne comedonica)

vörös, duzzadt pattanások gennyel (acne papulopustulosa, pustula)

kisebb piros göbök esetén (papula)

mélycsomók: nagykiterjedésű piros, enyhén dudoros bőrfelszín, mely alatt a mélyebb bőrrétegekben is kialakul a gyulladás, tapintható, fájdalmas csomók formájában, nem tisztítható

cisztás acne: a pattanás legsúlyosabb formája, amikor a mélycsomó súlyosan fertőzött. A genny a mélyről törhet a felszínre. A legtöbb esetben sajnos hegeket hagy a bőrön. Sokszor csak kis sebészeti beavatkozással tisztítható.

Mi szükséges a kezeléshez?

 • EXAGE O4 OXI-ELIXIR
 • EXAGE Biohacking Gel
 • Safe Laser 150 (pontonként 1 perc, kritikus helyeken 1,5 perc)
 • vagy Safe Laser 500 Infra (pontonként 20 másodperc, kritikus helyeken 1 perc)

A kezelés menete:

A megtisztított arcbőrt (dekoltázst, hátat is lehet) permetezzük be O4 OXO-ELIXIR-rel, vékony rétegben kenjük fel a gélt, majd helyezzük rá a bőrre lézer lencséjét. Pontonként 20-30 másodpercig tartsuk a lézert, majd arrébb helyezzük. Kritikus területeken egy ponton 1 percig kezelünk. Az anyajegyekre nem világítunk!

Tippek:

Nagyon fontos az arcbőr alapos tisztítása alkoholmentes, nem szárító hatású, gyulladáscsökkentő lemosóval. Az EXAGE kozmetikumokat reggel és este is használjuk. Nagyon intenzív gyulladás esetén naponta 2 alkalommal is használjuk a lézert!

Kezelés ideje:

Naponta 10-20 perc kezelés szükséges. Kevésbé gyulladt arc esetén kozmetikai szalonban 4 alkalom után már szép eredmény érhető el. Otthoni használatnál a napi kezelés lehetősége még jobb eredményeket hozhat. Súlyos, kiterjedt gyulladás esetén napi kezelés ajánlott 3-6 héten keresztül.

Miért alakulnak ki a pattanások?

Ha nagyon röviden szeretnénk erre válaszolni, akkor azért, mert a pórusokhoz csatlakozó faggyúmirigyek túlságosan sok faggyút kezdenek el termelni. Ehhez keverednek az elhalt szarusejtek, és a bőrfelszínen élő baktériumok, amelyek a póruson belül gyulladást hoznak létre. Ha ez a faggyús keverék az eltömődött pórus szájak miatt nem tud kijutni a bőr felszínére, akkor a gyulladás garantált. Mitől tömődik el a pórus kijárata? Attól, hogy az elhalt hámsejtek túl lassan válnak le. Egymásra rétegeződnek, és merev, áthatolhatatlan páncélként torlaszolják el a kaput. Amikor túlszárítjuk a bőrünket, akkor pont ezt a folyamatot erősítjük. Ezért a faggyú csak gyűlik és gyűlik. Kitágítja a pórusok falát, ami eleve nem szép látvány. És ha azok a nyomástól elrepednek, akkor a fertőzés átkerül a környező szövetekbe is és kialakulnak a mélycsomók.

Sajnos még egy tényező van, ami rontja az aknés bőr állapotát. Ezek a demodex atkák. Ezek a mikroméretű élesködők minden egészséges bőrön is ott élnek egy bizonyos számban. De a túltengő faggyúban és a gyulladásos környezetben gyorsabban szaporodnak, és ürülékük maga is gyulladást okoz.

Az aknék kialakulhatnak a hormonok okozta faggyútúltermelődésen kívül:

 • külső irritációtól,
 • emésztési problémáktól,
 • keringési zavaroktól,
 • bizonyos élelmiszerektől
 • és nem megfelelő arcápolástól.

És bármilyen eredetű aknén tovább ronthat a stressz és a lelki problémák.

Ezeken sajnos nem tudunk segíteni, itt a megoldást magadnak kell megtalálni! Az EXAGE eszközei a legfőbb biokémiai pontokon hatnak a pattanások elleni küzdelemben. Mérséklik a faggyútermelést, csökkentik a gyulladást, és erősítik a bőr immunvédekezését a kórokozók ellen. 

Használatukkal eléred a gyorsabb gyógyulást, ami garancia arra is, hogy a pattanásoknak ne maradjon heges nyoma!