Üdvözlünk az Exage kozmetikumok hivatalos weboldalán! Válogass kedvedre termékeink között!

Császármetszés után

A császármetszés közepes nagyságú műtétnek számít, mikor a kismama hasán 10 réteget vágnak át, hogy így nyissanak kaput a kisbabának, aki valamiért nem tud a hagyományos hüvelyi úton megszületni. Bár rutin műtét, de bizony a seb fájdalommal jár, a gyógyulás folyamán pedig felléphetnek nehézségek vagy komplikációk, és hát a megmaradó heg bőrtípustól függően szebben vagy csúnyábban néz ki, de látszik. Természetesen a legfontosabb, hogy a baba és az anyuka egészséges legyen, de ha figyelmet szentelünk a császáros seb gyógyulásának, akkor biztos, hogy nagyon sokat teszünk az édesanya egészségéért, komfortérzetéért és pozitív lelkiállapotáért.

Az EXAGE márka az egészség és a szépség mellett kötelezte el magát. Egyik kiemelt területe a császáros hegek kezelése. Egy kézi, otthonra tervezett lágylézer készülékkel és az Essential Lux Gel-lel óriási pozitív változást lehet elérni a gyógyulás folyamán:

  • fájdalom csökkentése
  • gyulladások mérséklése, megszüntetése
  • sebgyógyulás elősegítése kollagenizációval (a kollagén rostok termelődésének elősegítése)
  • javuló vérellátás a kezelt területen (új hajszálerek épülnek ki)
  • jobb sejtanyagcsere (javul a tápanyagok oda- és salakanyagok elszállítása)
  • magasabb véroxigénszint
  • sérült idegi kapcsolatok helyreállítása (ne maradjon érzéketlen terület)

A gyorsabb gyógyulás mindig kevesebb komplikációt jelent. Nagyobb eséllyel kerüljük el a fertőzéseket, összenövéseket, a vágás helyén a gyenge kötőszöveti regenerációt és így a későbbi szétnyílás esélyét, valamint minimálissá válik az esély a csúnya sebgyógyulásra, keloidos vagy atrófiás széles, púpos hegekre.

Ugyanígy tehetünk a módszerrel a gátsebek gyógyulásáért is.