Üdvözlünk az Exage kozmetikumok hivatalos weboldalán! Válogass kedvedre termékeink között!

Blog

Mi az a Rosacea és hogyan kezeljük?

 Mi az a Rosacea és hogyan kezeljük?

A rosacea a bőr egyik gyógyíthatatlan betegsége, mely egyre több embernél előfordul. A tünetek erősségét a külső hatások, bizonyos ételek, italok fogyasztása befolyásolhatják, azonban rendszeres kezeléssel a tünetek nem csak kordában tarthatók, azonban lágylézer terápia segítségével a bőr gyógyulási folyamatai felgyorsulnak, a rosacea okozta kellemetlen tünetek pedig gyorsan enyhülnek.

Téged is érint a rosacea? Olvass tovább!

Mik a rosacea tünetei?

Sok esetben váltakoznak a tünetmentes időszakok a tünetek fellángolásával, azonban a vörös, bőrön megjelenő hólyagocskák, fokozott faggyútermelődés, pattanások kialakulása a rosacea tünetei. 

Hogyan kezeljük a rosaceát?

A bőrbetegség kezelésében a legtöbb esetben mind bőrgyógyász, mind kozmetikus segítsége szükséges, azonban a terápia megkezdése előtt feltétlen ki kell deríteni a lehetséges okokat!

Sok esetben kezdődik a bőrgyógyászati kezelés egy gyógyszeres terápiával, ezen felül pedig rendszerint rosacea elleni krémeket is javasolnak az orvosok a tünetek enyhítésére.

Továbbá érdemes átgondolni az étrendünket, figyelembe venni a bőrünk megfelelő hidratálását és a napsugárzással szembeni védelmet is. 

Hogyan segít a lágylézer terápia?

Mindezen felül egy nagyon hatékony kezelési módszer a lágylézer terápia, hiszen a  lágylézer terápia segítségével a kitágult erek összehúzódnak, a gyulladásos folyamat csökken, mérséklődik a fokozott faggyútermelés, csökken a pattanással borított terület mértéke. A rhinophyma – az orr megnagyobbodása kötőszövet felszaporodás miatt – kialakulásának esélye is mérséklődik.

A lézerterápia segítségével a bőr gyógyulási folyamatai felgyorsulnak, a rosacea okozta kellemetlen tünetek pedig gyorsan enyhülnek.

Forrás:https://www.safelaser.hu/

Megnézem a lágylézer csomagokat!