Üdvözlünk az Exage kozmetikumok hivatalos weboldalán! Válogass kedvedre termékeink között!

Rozacea

BŐRÁPOLÁSI TANÁCS:

extra érzékenység, ekcéma, pszoriázis, vagy bármilyen dermatitis esetén hasonlóan kell kezelnünk a bőrt

 

Mik a rozacea tünetei?

 • kezdeti szakaszban: gyakori, korábban nem tapasztalható kipirosodás mozgás, csípős ételek, hőmérsékletváltozás hatására (Rosacea erythematosa)
 • következő szakaszban: állandósuló piros foltok elsősorban az orron, az orr melletti függőleges vonalban, az arc alján, az állon. Jellemzően szimmetrikus megjelenésűek mindkét arcfélen, de előfordul, hogy egyik oldalon kiterjedtebb a pirosság, vagy más helyre esik. Ide sorolható tünet, amikor hajszálerek válnak láthatóvá az arcon, elsősorban az orrszárnyaknál. (Rosacea teleangiectatica)
 • piros foltok, melyeken apró piros göbcsék, vagy kis, gennyes, pattanásszerű dudorok is találhatók elszórtan. A terület érzékeny, feszülhet, fájhat. Olykor a bőrfelszín érdessé válik és hajszálerekkel szabdalt. (Rosacea papulopustulosa)
 • férfiak esetében a rézvörös, göbcsés orr, mely növekedni látszik. (Rosacea rhinophima)
 • legsúlyosabb esetben: a gyulladt csomók összefolynak, a faggyúmirigyek elburjánzanak, a felhám megvastagszik, miközben nagyon sérülékennyé is válik. (Rosacea  conglobata)

 A kezelés a rosacea összes stádiumában alkalmazható. 

 

Mi szükséges a kezeléshez?

 • EXAGE Biohacking Gel
 • EXAGE Hydra Lux Cream
 • Safe Laser 150 kozmetikai kezelőfejjel
 • vagy Safe Laser 500 Infra

 

A kezelés menete:

A langyos vízzel vagy kókuszolajos-, olivaolajos vízzel óvatosan megtisztított arcbőrre vékony rétegben kenjük fel a Biohacking gélt, majd szintén nagyon vékonyan a Hydra Lux Cream-et. Amennyiben a bőrfelszín frissen sebes, felmaródáshoz hasonló, akkor a gélt ne alkalmazzuk! A lézert helyezzük a bőrre és a 150-es lézer esetén pontonként 40-50 másodpercig, 500-as lézer esetén 15-25 másodpercig tartsuk, majd arrébb helyezzük. Így kezeljük végig az egész arcot. Az anyajegyekre nem világítunk!

Enyhébb esetben minden nap, súlyosabb esetben, vagy ha másnapig tartó erősebb kipirosodást tapasztalunk akkor csak minden második nap kezeljük magunkat.

 

Tippek:

Nagyon fontos bőrünk védelme

 • az UV sugárzástól
 • széltől, melegtől, hidegtől
 • csípős, erősen fűszeres ételek fogyasztásától
 • kiszáradástól

Kizárólag érzékeny bőrre való kozmetikumokat használjunk, de leginkább abból is csak maximum 2 félét!

 

Mi a rozacea? Miért alakul ki?

A rosacea egy értágulatos, gyulladásos bőrbetegség. A bőr működése megváltozik, a benne lejátszódó élettani folyamatok romlanak. A rosacea / couperosa kezdetben csak esztétikai problémát jelent, később jelentősen meggyengül a bőr védekező képessége is.
A rozacea általában szimmetrikusan jelentkezik az arc két oldalán. Megjelenhetnek piros, húzódó, égő területek az orcákon, orrtőnél, állon, sokszor kis értágulatok kíséretében, de van, hogy a hajszálerek láthatók csak állandóan, és a kipirosodás csak időleges, bár gyakori. Az erek tartósan kitágulnak, szerkezetük sérül és képtelenné válnak az összehúzódásra. A rossz működés miatt a bőr felülete érdessé válik, száraznak tűnik.

A betegségnek kezeletlenül több, egyre romló fokozata van. Megjelenik a faggyútúltermelés, az állandósult foltos pirosságban göbök jelennek meg. A bőr elvékonyodik, akár vérezhet is. Egyre több a gennyes csomó, és szövetszaporulat, főleg az orron.

Kialakulásában szerepet játszó tényezők:

 • örökletes tényezők
 • hormonális változások, különösen menopauza idején
 • gyomor-bélrendszeri betegségek, gyógyszerek hatása, étkezés
 • demodex atkák elszaporodása
 • külső környezeti hatások
 • rossz kozmetikumok, tisztítószerek, vegyszerek
 • pszichés tényezők, kiemelten a stressz, amelyek rontják a rozacea állapotát

 

A rosacea kialakulása 30-40%-ban genetikus háttérre vezethető vissza. Jellemzően 35 éves kor után jelentkezik, elsősorban a nőknél. Sokszor a menopauza időszaka is kritikus lehet. Alapja egy érbeidegződési zavar, ami gyengülő keringést, a sejtek anyagcsere zavarát hozza magával. A felgyűlő salakanyagok, a romló sejtműködés gyulladást okoz. A gyulladás pedig kedvez a faggyúmirigyek körül élő Demodex folliculorum atka elszaporodásának, ami tovább súlyosbítja a gyulladást. A kitáguló erek környezetében nagyobb a vízvesztesége a bőrnek, ami kiszáradáshoz is vezet. Ezek a tünetek együtt a bőr működésének és stabil védekezőképességének teljes felborulását jelentik. A stressz mindig tovább ront a helyzeten, az érzékeny lelkiállapotú emberek gyakrabban szenvednek rosaceától.

 

Hogyan segít az EXAGE rendszer?

A lágylézerfény három alapvető hatása a gyulladáscsökkentés, a fájdalomcsillapítás és a biostimuláció, azaz a sejtek működésének javítása, élénkítése. Ez pedig a sérült, beteg szövetek, szervek regenerációjához vezet.  A lézerfénnyel megvilágítva emeljük a sejtek energiaszintjét, javul a sejtlégzés, a hibás sejtek helyett egészséges újak jönnek létre. A kozmetikumokkal pótoljuk a sejtek számára szükséges anyagokat, a szöveti alkotókat (pl.hyaluronsav és fehérjék), gyulladáscsökkentő és ápoló összetevőkkel segítjük a gyógyulást, és képesek vagyunk biológiai információkkal rábírni a szervezetet, hogy javítsa saját hibáit. Az O4 OXI-ELIXIR könnyű permettel csökkentjük a demodex atkák számát és plusz oxigént is biztosítunk. A lézer és a kozmetikumok összedolgoznak, szinergiában, tehát egymás hatását erősítve képesek szinte tünetmentessé tenni a rozaceás bőrt. A kialakulás okait is fajtától függően képesek gyógyítani.

Emellett a kezelés hatására:

 • A mély barázdák enyhülnek még a folyamatos mimikának kitett helyeken is, azaz a szem körüli ráncok, a szemöldökök közötti mérges ránc, a homlok ráncai.
 • A kisebb ráncok akár el is tűnnek.
 • A megereszkedés csökken. Érezhetően feszesebbé válik a bőr, amit különösen a toka és állcsont alatti részen valamint a szemhéjakon lehet megfigyelni.
 • A bőr ellenállóbb lesz a környezeti hatásokkal és az öregedés jeleivel szemben.
 • Az érzékenység csökken.
 • Számos betegség esetén is sikeresen alkalmazható a lézer fájdalomcsillapításra, a gyulladások csökkentésére és a betegség okának gyógyítására is. Lézerünk orvostechnikai eszköz, melynek hatékonyságát klinikai kísérletek bizonyítják, és teljes biztonsággal alkalmazhatók mellékhatások nélkül.

Nézd meg a lézereket  ide kattintva!

Már egyetlen kezelés alkalmával is megindul a bőr állapotának javulása, de látható és tartós eredményhez többszöri használat szükséges. Az EXAGE kezeléseket kipróbálhatja kozmetikusainknál és a lézerkészülék és/vagy termékeink megvásárlásával hazaviheti saját lézerkozmetikáját.