Üdvözlünk az Exage kozmetikumok hivatalos weboldalán! Válogass kedvedre termékeink között!

Szépség és egészség, bárhol és bármikor.

 

Ügyfélszolgálat: +36 70 657 1039.

Rozacea

A rosacea egy értágulatos, gyulladásos bőrbetegség. A bőr működése megváltozik, a benne lejátszódó élettani folyamatok romlanak. A rosacea / couperosa kezdetben csak esztétikai problémát jelent, később jelentősen meggyengül a bőr védekező képessége is.
A rozacea általában szimmetrikusan jelentkezik az arc két oldalán. Megjelenhetnek piros, húzódó, égő területek az orcákon, orrtőnél, állon, sokszor kis értágulatok kíséretében, de van, hogy a hajszálerek láthatók csak állandóan, és a kipirosodás csak időleges, bár gyakori. Az erek tartósan kitágulnak, szerkezetük sérül és képtelenné válnak az összehúzódásra. A rossz működés miatt a bőr felülete érdessé válik, száraznak tűnik.

A betegségnek kezeletlenül több, egyre romló fokozata van. Megjelenik a faggyútúltermelés, az állandósult foltos pirosságban göbök jelennek meg. A bőr elvékonyodik, akár vérezhet is. Egyre több a gennyes csomó, és szövetszaporulat, főleg az orron. Jellegzetes, esztétikailag nagyon zavaró jelenség a rezes orr (rhinophyma).

Kialakulásának okai lehetnek:

  • örökletes tényezők
  • hormonális változások, különösen menopauza idején
  • gyomor-bélrendszeri betegségek, gyógyszerek hatása, étkezés
  • demodex atkák elszaporodása
  • külső környezeti hatások
  • rossz kozmetikumok, tisztítószerek, vegyszerek
  • pszichés tényezők, kiemelten a stressz, amelyek rontják a rozacea állapotát

Hogyan működik az EXAGE rendszer?

A lágylézerfény három alapvető hatása a gyulladáscsökkentés, a fájdalomcsillapítás és a biostimuláció, azaz a sejtek működésének javítása, élénkítése. Ez pedig a sérült, beteg szövetek, szervek regenerációjához vezet.  A lézerfénnyel megvilágítva emeljük a sejtek energiaszintjét, javul a sejtlégzés, a hibás sejtek helyett egészséges újak jönnek létre. A kozmetikumokkal pótoljuk a sejtek számára szükséges anyagokat, a szöveti alkotókat (pl.hyaluronsav és fehérjék), gyulladáscsökkentő és ápoló összetevőkkel segítjük a gyógyulást, és képesek vagyunk biológiai információkkal rábírni a szervezetet, hogy javítsa saját hibáit. Az O4 OXI-ELIXIR könnyű permettel csökkentjük a demodex atkák számát és plusz oxigént is biztosítunk. A lézer és a kozmetikumok összedolgoznak, szinergiában, tehát egymás hatását erősítve képesek szinte tünetmentessé tenni a rozaceás bőrt. A kialakulás okait is fajtától függően képesek gyógyítani.

Emellett a kezelés hatására:

- A mély barázdák enyhülnek még a folyamatos mimikának kitett helyeken is, azaz a szem körüli ráncok, a szemöldökök közötti mérges ránc, a homlok ráncai.

- A kisebb ráncok akár el is tűnnek.

- A megereszkedés csökken. Érezhetően feszesebbé válik a bőr, amit különösen a toka és állcsont alatti részen valamint a szemhéjakon lehet megfigyelni.

- A bőr ellenállóbb lesz a környezeti hatásokkal és az öregedés jeleivel szemben.

- Az érzékenység csökken.

- Számos betegség esetén is sikeresen alkalmazható a lézer fájdalomcsillapításra, a gyulladások csökkentésére és a betegség okának gyógyítására is. Lézerünk orvostechnikai eszköz, melynek hatékonyságát klinikai kísérletek bizonyítják, és teljes biztonsággal alkalmazhatók mellékhatások nélkül.

Nézd meg a lézereket ide kattintva!

Már egyetlen kezelés alkalmával is megindul a bőr állapotának javulása, de látható és tartós eredményhez többszöri használat szükséges. Az EXAGE kezeléseket kipróbálhatja kozmetikusainknál és a lézerkészülék és/vagy termékeink megvásárlásával hazaviheti saját lézerkozmetikáját.

Otthoni használat:

Napi 5-10 percet szánjunk az EXAGE kezelésre, kúraszerűen. Egy hónapos használat már fantasztikus eredményeket hozhat. Ha Safe Laser 150 áll rendelkezésünkre, a kisebb teljesítmény és világító felület miatt hosszabb a kezelési idő. De eredményeit tekintve ugyanazt érhetjük el vele, sőt, olykor jobbat is, mint a nagyobb Safe Laser 500Infra vagy Safe Laser 1800Infra készülékkel.

Kezelési protokoll:

Először fújjuk be az O4 OXI-ELIXIR-rel a bőrt, ez biztosítja a sejtek számára szükséges szöveti oxigént, hagyjuk kicsit beszívódni, majd kenjük fel vékonyan az EXAGE ESSENTIAL LUX GEL-t. A lézert a bőrre helyezve lassan húzzuk bentről kifelé, azaz az orr környékétől a haj irányába felfelé és oldalra a készüléket. A komolyabb bőrhibákon tartsuk a lézert 10-15 másodpercig.

Erős, előrehaladott rozacea esetén a kezelést csak 2 naponta végezzük. Lézerezés után kipirosodhat a bőr, de ez hamar elmúlik és természetes jelenség, nem azt jelzi, hogy ártottunk a bőrnek.

A kezelés időszaka alatt semmilyen extra fényvédelem nem szükséges.